Studentské otazníky
Blog, Recepty

Zelné placky

Image

Pořádnej zelňák si dopřejeme jedině ze zelíčka od Křimic.

Množství: 2–4 porce

Suroviny

  • 1 sáček kysaného (křimického) zelí
  • 150 g (menší hrnek) hladké mouky
  • 2ks vejce
  • 1 lžička  kmínu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka, škvarky, klobása (dle chuti)

Na pečení

  • pečící papír
  • forma nebo plech

Postup

Ze zelí slejeme vodu a drobet pokrájíme. Poté přendáme do mísy a přidáme všechny sypké suroviny a vajíčka. Pořádně celou hmotu promícháme. Pokud je vzniklé těsto řidší, zasypeme trochou mouky a znovu promícháme. Na plech vyložíme pečící papír a za pomocí lžíce tvarujeme placky o síle cca 1cm. Vložíme do trouby a pečeme na 200°C cca 25 minut.
Podávat můžeme například se zakysanou smetanou. 

Dobrou zdravou chuť přeje Petra z IPC!

Pokračujte ve čtení