
Pořádnej zelňák si dopřejeme jedině ze zelíčka od Křimic.
Množství: 2–4 porce
Suroviny
- 1 sáček kysaného (křimického) zelí
- 150 g (menší hrnek) hladké mouky
- 2ks vejce
- 1 lžička kmínu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- majoránka, škvarky, klobása (dle chuti)
Na pečení
- pečící papír
- forma nebo plech
Postup
Ze zelí slejeme vodu a drobet pokrájíme. Poté přendáme do mísy a přidáme všechny sypké suroviny a vajíčka. Pořádně celou hmotu promícháme. Pokud je vzniklé těsto řidší, zasypeme trochou mouky a znovu promícháme. Na plech vyložíme pečící papír a za pomocí lžíce tvarujeme placky o síle cca 1cm. Vložíme do trouby a pečeme na 200°C cca 25 minut.
Podávat můžeme například se zakysanou smetanou.
Dobrou zdravou chuť přeje Petra z IPC!