Studentské otazníky
Blog, Recepty

Rybí karbanátky

Image

Mnohem jemnější, křupavější a snad i zdravější verze oblíbené české pochoutky. Dokonce i rychlejší, snazší na přípravu a s bonusovým rybím vývarem na polévku.

Množství: 2 porce

Suroviny

  • 400 g oloupaných brambor
  • 400 g rybího filé (kostky)
  • 1 vejce
  • majoránka
  • strouhanka
  • sůl
  • olej
  • jarní cibulka

Postup

Uvaříme filé tak, aby změklo, a skrz cedník promačkáme nad hrncem, abychom z něj dostali vodu. Získáme tak výborný vývar i s pár kousky masa, který můžeme příští den použít na polévku. Maso zbavené vody dáme do mísy (bude již podstatně rozdrobené), přidáme vejce, majoránku, osolíme a dle potřeby dohustíme strouhankou, abychom získali tvarovatelné těsto, ze kterého je možné uplácat placičky. Karbanátky pak znovu obalíme ve strouhance a smažíme jen v malé vrstvě oleje. Mezitím si uvaříme brambory. Podávat můžeme i posypané najemno nakrájenou jarní cibulkou.

Dobrou chuť přeje Kuba!

Pokračujte ve čtení