
Mnohem jemnější, křupavější a snad i zdravější verze oblíbené české pochoutky. Dokonce i rychlejší, snazší na přípravu a s bonusovým rybím vývarem na polévku.
Množství: 2 porce
Suroviny
- 400 g oloupaných brambor
- 400 g rybího filé (kostky)
- 1 vejce
- majoránka
- strouhanka
- sůl
- olej
- jarní cibulka
Postup
Uvaříme filé tak, aby změklo, a skrz cedník promačkáme nad hrncem, abychom z něj dostali vodu. Získáme tak výborný vývar i s pár kousky masa, který můžeme příští den použít na polévku. Maso zbavené vody dáme do mísy (bude již podstatně rozdrobené), přidáme vejce, majoránku, osolíme a dle potřeby dohustíme strouhankou, abychom získali tvarovatelné těsto, ze kterého je možné uplácat placičky. Karbanátky pak znovu obalíme ve strouhance a smažíme jen v malé vrstvě oleje. Mezitím si uvaříme brambory. Podávat můžeme i posypané najemno nakrájenou jarní cibulkou.
Dobrou chuť přeje Kuba!