Studentské otazníky
Blog, Recepty

Plněné žampiony

Image

Další recept, který si můžeme upravit dle libosti.


Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 8 větších žampionů (dle velikosti a dle toho, jací jsme jedlíci; my dáváme 4 větší na osobu) 
  • U náplně do žampionů záleží na preferencích a zásobách, zde naše 2 tipy:
    • niva, plátkový sýr a šunka  -> niva nakrájená na kostičky (zhruba 12 kostiček), balení plátkového sýra (nakrájený na malé kousíčky), dva plátky šunky (nakrájená na malé kousíčky)
    • rajčata, jarní cibulka, balkánský sýr, lístky koriandru -> 2–3 rajčata a 1 jarní cibulku i koriandr nadrobno posekáme a smícháme s rozdrobeným balkánským sýrem
  • 2 lžičky olivového oleje
  • ½ lžičky kořenící směsi 
  • zelenina k podávání 

Postup: 

Oloupeme žampiony, vykrojíme v nich středy (pozor, ať neprasknou). Pomažeme je trochou oleje smíchaného s kořenící směsí. Do vydlabaného středu v žampionu položíme sýr, šunku nebo jinou preferovanou zeleninovou směs. Takto dáme zhruba na 15 minut zapéct do trouby. Nejlepší je podávat žampiony se zeleninovým salátem a opečenou bagetkou.

Dobrou chuť přeje Eliška z FPR!

Pokračujte ve čtení