Studentské otazníky
Blog, Recepty

Ovesné lívance s banánem

Image

aneb Docela lehké, rychlé a zdravé jídlo k snídaní, obědu, večeři, svačině, druhé večeři, půlnočnímu obědu…

Suroviny

  • ovesné vločky, tak 1-2 lžíce
  • 1 banán
  • 2 vajíčka

Postup

Vezmeš misku, dáš do ní dvě vejce, nějak na kolečka nakrájený banán a ovesný vločky, tak lžíci nebo dvě (sám vlastně nevím, kolik toho tam dávám). Hned poté vezmeš vidličku a ten banán rozmačkáš a celý to rozkvrdláš (odborný kuchařský pojem) s těmi vajíčky a vločkami, aby to byla koherentnější směs. Rozehřeješ pánev tak na 6/10, dáš tam slunečnicový olej nebo máslo a smažíš z obou stran. Jak dlouho? Dokud neuznáš za vhodné. Přiznám se, dělal jsem to už mnohokrát a pokaždý to tipuju.Hotovo, hned má člověk víc času na učení. A když jsi hodně fancy, tak k tomu jde třeba hodit med, borůvky, jahody nebo pro mě za mě i Nutella, ale to už to pak zase není tak moc zdravý.

Dobrou chuť přeje Honza!

Pokračujte ve čtení