Studentské otazníky
Blog, Recepty

Opečené škubánky

Image

Kdo by neznal škubánky, ale – a to ale je podstatné – většinou jen v rozpatlané podobě z jídelny zasypané mákem. Tyhle budou pevné, křupavé a ke všemu slané.

Množství: 2 porce

Suroviny

  • 400 g brambor
  • hrubá mouka
  • sůl
  • olej
  • majoránka
  • kmín

Postup

Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme uvařit. Slijeme je včas (aby určitě nebyly příliš měkké) a rozšťoucháme je. Osolíme, posypeme kořením, přidáme mouku a zapracováváme vše šťouchačkou, dokud nám nevznikne těsto, které se moc nelepí a lze z něj rukou vytvarovat placičky. Mouky musíme dát podle potřeby, záleží hodně i na bramborech. Následně si rozpálíme olej na pánvi, uškubneme kousek těsta a třeba za pomoci prkénka či obracečky vytvoříme hladký povrch, který se snadno rovnoměrně a do křupava opeče.

Dobrou chuť přeje Kuba!

Pokračujte ve čtení