Kdo by neznal škubánky, ale – a to ale je podstatné – většinou jen v rozpatlané podobě z jídelny zasypané mákem. Tyhle budou pevné, křupavé a ke všemu slané.
Množství: 2 porce
Suroviny
- 400 g brambor
- hrubá mouka
- sůl
- olej
- majoránka
- kmín
Postup
Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme uvařit. Slijeme je včas (aby určitě nebyly příliš měkké) a rozšťoucháme je. Osolíme, posypeme kořením, přidáme mouku a zapracováváme vše šťouchačkou, dokud nám nevznikne těsto, které se moc nelepí a lze z něj rukou vytvarovat placičky. Mouky musíme dát podle potřeby, záleží hodně i na bramborech. Následně si rozpálíme olej na pánvi, uškubneme kousek těsta a třeba za pomoci prkénka či obracečky vytvoříme hladký povrch, který se snadno rovnoměrně a do křupava opeče.
Dobrou chuť přeje Kuba!