
Jogurt v hlavní roli! Klasický snídaňový arabský pokrm, který se s velkou pravděpodobností stane klasikou i u tvé snídaňové tabule.
Množství: 4 osoby
Suroviny
1 malý jogurt řeckého typu (5 velkých lžic)
1 lučina nebo žervé (klidně větší – 190g)
špetka soli
špetka máty
1 lžíce olivového oleje
Postup
Všechny suroviny dobře smícháme, rozprostřeme na talíři, ozdobíme lístky čerstvé nebo sušené máty a pokapeme olivovým olejem. Místo jogurtu můžeme použít pouze zakysanou krémovitou smetanou. Někteří labužníci přidávají i citronovou šťávu nebo koření za´tar. Podáváme ideálně s arabským chlebem (pitou), ale i obyčejný český rohlík je dobrou volbou.
*Inspirace: „Syrská kuchyně“ (2015, Dar Ibn Rushd) a mix zkušeností týmu ARABFESTU, studentů a absolventů FF ZČU.
Dobrou chuť přeje tým ARABFESTU!