Pokud už tě omrzela jablka v jejich přirozené formě, proč si toto oblíbené ovoce trochu nezpestřit jednoduchou úpravou? Recept je rychlý, kromě samotných jablek tě to nebude stát skoro nic a věřím, že tě tato jablečná variace mile překvapí.
Množství: 1 porce
Suroviny
Pro přípravu jedné porce budeme potřebovat:
- 2 jablka
- 5 ks hřebíčku
- 1 celá skořice
- polovina pytlíku vanilkového cukru
Postup
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme z nich jádřince. Nakrájené čtvrtky vložíme do menšího hrnce (podle počtu jablek) a zalijeme jablka vodou tak, aby byla potopená. Přidáme hřebíček, skořici a vanilkový cukr a vše povaříme, dokud jablka nezměknou – mělo by stačit pár minut.
Hotový pokrm můžeme konzumovat buď ještě teplý nebo jej dáme do chladu a podáváme studený. Nejen, že je to vymazlená svačina či večeře, ale pokrm se hodí i k hlavnímu jídlu jako alternativa klasického kompotu nebo večer k Netflixu místo nezdravých chipsů a dalšího zobání.
Dobrou chuť přeje Šimi, který tento výtvor považuje za vrchol svého kulinářského umění.