
Francouzská kuchyně vždy slibuje něco nóbl a tentokrát to bude sladká snídaně. Trochu medu, trochu oříšků, trochu ovoce – správné a fajnové francouzské jídlo nesmí obsahovat ničeho více než trochu.
Množství: 2 porce
Suroviny
- toustový chléb 8 ks
- mléko 200ml
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 vejce
- 3 lžíce medu
- špetka soli
- olej / máslo
- oříšky
- jablko, hruška…
Postup
V hlubokém talíři rozmícháme v mléce vejce, skořici a sůl. Rozehřejeme tuk na pánvi. Toustový chléb namočíme v připravené směsi a z obou stran do zlatova opečeme. V rendlíčku si na másle necháme změknout ovoce, přidáme oříšky a med a necháme lehce zkaramelizovat. Touto směsí nazdobíme tousty a můžeme podávat.