Studentské otazníky
Blog, Recepty

Francouzský toast

Image

Francouzská kuchyně vždy slibuje něco nóbl a tentokrát to bude sladká snídaně. Trochu medu, trochu oříšků, trochu ovoce – správné a fajnové francouzské jídlo nesmí obsahovat ničeho více než trochu.

Množství: 2 porce

Suroviny

  • toustový chléb 8 ks
  • mléko 200ml
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 vejce
  • 3 lžíce medu
  • špetka soli
  • olej / máslo
  • oříšky
  • jablko, hruška…

Postup

V hlubokém talíři rozmícháme v mléce vejce, skořici a sůl. Rozehřejeme tuk na pánvi. Toustový chléb namočíme v připravené směsi a z obou stran do zlatova opečeme. V rendlíčku si na másle necháme změknout ovoce, přidáme oříšky a med a necháme lehce zkaramelizovat. Touto směsí nazdobíme tousty a můžeme podávat.

Pokračujte ve čtení