Studentské otazníky
Blog, Recepty

Zeleninový boršč

Boršč bez masa, který zahřeje tebe i tvé chuťové pohárky v sychravých podzimních dnech.

Množství: 2–3 porce

Suroviny:

  • 2 vařené červené řepy
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • rajčatový protlak (malá konzerva)
  • 1 řapíkatý celer
  • 2–3 stroužky česneku
  • 2 cibule 
  • bobkový list
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • půl kelímku zakysané smetany (bílý jogurt)

Postup:

Zeleninu nakrájíme na kostičky. V hrnci na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, během smažení přidáme mrkev. Když je cibule zesklovatělá, přidáme zbytek zeleniny a osmahneme. Poté přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř a vše zamícháme. Když se protlak rozvoní, zalijeme základ vodou a přidáme bobkový list. Pak už jen vaříme do změknutí veškeré zeleniny. Servírujeme se zakysanou smetanou nebo jogurtem.

Dobrou chuť přeje Karolína ze Sutnarky!

Pokračujte ve čtení