Boršč bez masa, který zahřeje tebe i tvé chuťové pohárky v sychravých podzimních dnech.
Množství: 2–3 porce
Suroviny:
- 2 vařené červené řepy
- 2 brambory
- 1 mrkev
- rajčatový protlak (malá konzerva)
- 1 řapíkatý celer
- 2–3 stroužky česneku
- 2 cibule
- bobkový list
- sůl, pepř
- olivový olej
- půl kelímku zakysané smetany (bílý jogurt)
Postup:
Zeleninu nakrájíme na kostičky. V hrnci na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, během smažení přidáme mrkev. Když je cibule zesklovatělá, přidáme zbytek zeleniny a osmahneme. Poté přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř a vše zamícháme. Když se protlak rozvoní, zalijeme základ vodou a přidáme bobkový list. Pak už jen vaříme do změknutí veškeré zeleniny. Servírujeme se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Dobrou chuť přeje Karolína ze Sutnarky!