Vegetariánská klasika, která zachutná všem! Tak zapni troubu a vzhůru na kuchtění!
Množství: 4 porce
Suroviny:
- 3 menší brambory/ 1 menší batát (nejlépe předvařit)
- trocha oleje
- kořenící směs (adžika, grilovací, popřípadě postačí sůl a pepř)
- zelenina dle libosti, např.:
- 1 menší cuketa či lilek
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 2 žampiony
- balkánský sýr
Prakticky můžeš smíchat vše, co máš zrovna k dispozici a na co máš chuť
Postup:
Zeleninu nakrájej na kostičky (klidně i batáty a žampiony), smíchej s trochou oleje a kořenící směsí. Dej vše zapéct do trouby na 180°C. Když zelenina zezlátne, zhruba 10 minut před úplným vyndáním, posypej zeleninu nakrájeným balkánským sýrem na kostičky. Celé to dej ještě chvíli zapéct, dokud balkánský sýr nezhnědne. Můžeš podávat s pečivem, i bez něj.
Dobrou chuť přeje Eliška z Fakulty právnické ZČU!