Studentské otazníky
Blog, Recepty

Zelenina s balkánským sýrem

Vegetariánská klasika, která zachutná všem! Tak zapni troubu a vzhůru na kuchtění!

Množství: 4 porce 

Suroviny:

  • 3 menší brambory/ 1 menší batát (nejlépe předvařit)
  • trocha oleje 
  • kořenící směs (adžika, grilovací, popřípadě postačí sůl a pepř)
  • zelenina dle libosti, např.:
  • 1 menší cuketa či lilek
  • 2 mrkve 
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 2 žampiony 
  • balkánský sýr

Prakticky můžeš smíchat vše, co máš zrovna k dispozici a na co máš chuť

Postup:

Zeleninu nakrájej na kostičky (klidně i batáty a žampiony), smíchej s trochou oleje a kořenící směsí. Dej vše zapéct do trouby na 180°C. Když zelenina zezlátne, zhruba 10 minut před úplným vyndáním, posypej zeleninu nakrájeným balkánským sýrem na kostičky. Celé to dej ještě chvíli zapéct, dokud balkánský sýr nezhnědne. Můžeš podávat s pečivem, i bez něj. 

Dobrou chuť přeje Eliška z Fakulty právnické ZČU!

Pokračujte ve čtení