Studentské otazníky
Blog, Recepty

Zelené fazolky se sýrem

Image
Chceš snadný, k tvé postavě vřelý, ale taky levný a chutný oběd? Vyzkoušej moji provařenou kolejní rychlovku.

Množství: 2 porce 

Suroviny:

  • mražené zelené fazolky (lepší v celku nesekané, celé balení)
  • pevný sýr (Eidam, Gouda, Cheddar)
  • sůl
  • 1 lžička skořice
  • 1 cibule 
  • olivový olej
  • hrnek vody

Postup

Cibuli nakrájenou na drobno necháme na rozpáleném olivovém oleji zesklovatět, posypeme skořicí, přidáme fazolky, osmahneme a osolíme. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit, dokud fazolky nezměknou, případně během dušení podlijeme vodou. Servírujeme posypané sýrem.

Dobrou zdravou chuť přeje Karolína ze Sutnarky!

Pokračujte ve čtení