Dost bylo kečupu, připrav si vlastní omáčku!
Množství: 4 porce
Suroviny
- ½ balení těstovin dle vaší volby
- 4 sušená rajčata
- 2 čerstvá rajčata
- 1 menší lilek (my většinou nezůstáváme pouze u lilku a rajčat, říkáme tomu co dům dal – může tam být i paprika, houby…)
- 1 červená cibule
- 1 menší rajčatový protlak nebo kečup
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Lilek nakrájíme na kostičky, které je nejlepší smíchat s olejem, solí a pepřem a zapéct v troubě. Pokud ale chcete doopravdy rychlovku, stačí je nechat o něco déle na pánvi. Pro fajnšmekry doopravdy doporučuji lilek zapéct v troubě. Zbytek vybrané zeleniny a rajčata nakrájíme na menší kousky, cibuli na menší kostičky, česnek na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém nejprve krátce orestujeme cibulku s česnekem a pak přidáme všechnu zeleninu. Opékáme, dokud vše nezměkne (pokud se rozhodnete lilek dělat pouze na pánvi, doporučuji ho tam dát jako první a restovat nejprve úplně samotný). Do směsi přidáme ještě kečup nebo rajčatový protlak, který vše krásně spojí (prakticky můžete použít cokoliv, co máte při ruce a máte to rádi. Jednou jsme takto vyzkoušeli i nějakou asijskou sladkokyselou omáčku, kterou jsme měli doma). Dochutíme dle potřeby. Nejlepší je vše ještě posypat čerstvou nebo sušenou bazalkou. Nakonec do směsi zamícháme těstoviny, které připravíme podle návodu na obalu a můžeme podávat.
Dobrou chuť přeje Eliška z FPR!