Studentské otazníky
Blog, Recepty

Mrkvový perkelt

Čas vyměnit rohlík s vlašákem za podobně úsporné, ale přeci jen zdravější pochutnání!

Množství: 1 porce

Suroviny

  • 2–4 mrkve (množství úměrné hladu!)
  • pevný sýr (eidam, gouda, cheddar)
  • sojová omáčka dle chuti
  • sůl pepř
  • ½ cibule 
  • olivový olej
  • hrnek vody

Postup 

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme mrkev nastrouhanou na plátky. Chvíli vše restujeme, následně zalijeme 1–2 lžícemi sojové omáčky a trochou vodu, přidáme trochu pepře a pánev přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Hlídáme, zda se voda nevypařila, případně doléváme vodu/sojovou omáčku. Mrkev necháme zcela změknout, na závěr dosolíme. Pozor! Nezapomeň, že sama sojovka je dost slaná! Pak už jen nastrouháme sýr a můžeme servírovat. 

Dobrou chuť přeje Karolína ze Sutnarky!

Pokračujte ve čtení