Čas vyměnit rohlík s vlašákem za podobně úsporné, ale přeci jen zdravější pochutnání!
Množství: 1 porce
Suroviny
- 2–4 mrkve (množství úměrné hladu!)
- pevný sýr (eidam, gouda, cheddar)
- sojová omáčka dle chuti
- sůl pepř
- ½ cibule
- olivový olej
- hrnek vody
Postup
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme mrkev nastrouhanou na plátky. Chvíli vše restujeme, následně zalijeme 1–2 lžícemi sojové omáčky a trochou vodu, přidáme trochu pepře a pánev přiklopíme pokličkou a necháme dusit. Hlídáme, zda se voda nevypařila, případně doléváme vodu/sojovou omáčku. Mrkev necháme zcela změknout, na závěr dosolíme. Pozor! Nezapomeň, že sama sojovka je dost slaná! Pak už jen nastrouháme sýr a můžeme servírovat.
Dobrou chuť přeje Karolína ze Sutnarky!