Studentské otazníky
Blog, Recepty

Lehká a rychlá mořská pochoutka

Image

Ryba, rýže, zelenina… hned se nám vybaví Japonsko. Ale myslím si, že žádný správný Japonec by tam nikdy nepřidal cibuli…

Množství: 2 porce

Suroviny

  • 150 g rýže
  • 300 g ryby / 150 g ryby a 150 g krevet
  • pórek
  • paprika
  • 2 střední cibule
  • sůl
  • olivový olej
  • dobromysl (oregano)

Postup

Cibuli nakrájíme na půlkroužky a dáme do pánve s olivovým olejem. Připravíme si i pórek a papriku. Rybu nakrájíme na kostičky. Rýži propláchneme a dáme vařit v dostatečném množství vody (snáze tak zůstane sypká a nerozvaří se). Na pánvi zlehka osmahneme cibulku, ale jen aby zesklovatěla, a pak ji podlijeme vodou. Po chvíli můžeme přidat i papriku.

Rýže se nám bude dělat zhruba 15 – 20 minut, takže asi tak v polovině do pánve přihodíme rybu (případně krevety) i s pórkem, osolíme, posypeme oreganem, zamícháme a ideálně přiklopíme, aby se nám nevyvařila všechna šťáva (tu pustí paprika i ryba). Pak už zbývá jen chvilku počkat, slít rýži a nosit na stůl.

Dobrou chuť přeje Kuba!

Pokračujte ve čtení