Studentské otazníky
Blog, Recepty

Kuskus ,,co dům dal”

Image

Kuskus ,,co dům dal”

Množství: 1​​–2 porce

Suroviny

  • kuskus (příp. lze místo kuskusu použít bulgur): na porci zhruba půl hrníčku, tj. 125ml
  • nakládaná kukuřice: na porci stačí zhruba půl plechovky 
  • 1 střední rajče 
  • 3 sušená rajčata  
  • hrst olivy
  • hrst sušených hub 
  • 1 tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 menší cibule 
  • sůl, pepř, popř. nějaké sušené bylinky (tymián, bazalka, atp.) – množství dle chuti

Postup

Kuskus připravíme dle návodu na obalu. Ochutíme solí, pepřem či oblíbenou kořenící směsí. Poté přidáme nadrobno nasekaná rajčata, olivy, nakládanou kukuřici, opečenou cibulku nakrájenou nadrobno (ale může být i čerstvá). Houby mohou být kterékoliv – žampiony je potřeba oloupat, nakrájet na plátky a opéct na pánvi. Sušené houby je třeba chvíli vařit v osolené vodě. Ale pro ,,ne-milovníky” hub to samozřejmě lze i bez nich. Často přidáváme další věci, které jsou zrovna při ruce – balkánský sýr, semínka, papriku, cokoliv co máme rádi. Vše promícháme. Při servírování dávám navrch ještě tuňáka z konzervy. Je to bomba!

Dobrou zdravou chuť přeje Eliška z FPR!

Pokračujte ve čtení