Pro někoho možná trochu zvláštní kombinace – maso a ořechy. Ale nenech se odradit! Jídlo je to opravdu chutné a ke všemu máš hotovo za patnáct minut. Skvěle se hodí například ke gnocchi.
Množství: 2 porce
Suroviny
- smetana na vaření
- 200g kuřecích prsou
- hrst vlašských ořechů
- olej
- hřebíček
- koriandr (sušený nebo čerstvý)
- sůl
- hladká mouka
Postup
Nakrájené maso zprudka osmahni na pánvi, osol, okořeň dle chuti. Jakmile se maso zatáhne, zalij ho smetanou, přidej mleté oříšky (vlašáky se dají docela dobře i nastrouhat na struhadle či najemno nakrájet nožem) a přiklop pokličkou. Nech chvilku povařit. Ořechy omáčku lehce zahustí a ta je hotová doslova za pár minut. Pokud by se ti zdála moc řídká, můžeš ji lehce zahustit hladkou moukou a opět povařit.