Studentské otazníky
Blog, Recepty

Jablíčková omáčka

Image

Sladkokyselá omáčka s nádechem Orientu. Kari a ocet je možná podivná kombinace, ale pokuste se mi věřit, že vím, co dělám.

Množství: 2 porce

Suroviny

  • 150 g rýže
  • 1 – 2 kuřecí prsa
  • 2 kyselá jablka
  • jablečný ocet
  • 2 lžíce hladké mouky
  • kurkuma
  • koriandr
  • hřebíček
  • sůl
  • olej

Postup

Jablka oloupeme a nastrouháme do misky Maso nakrájíme, dáme do rendlíku s trochou oleje a zasypeme moukou a rozdrceným kořením (zmíněné koření lze nahradit nějakou kari směsí). Propláchneme rýži a dáme vařit. Maso prudce osmahneme a poté přidáme nastrouhaná jablka. Promícháme a přilejeme horkou vodu (podle toho, kolik chceme, aby omáčky bylo, případně ještě dohustíme – ale opatrně, chvíli to trvá, než se mouka povaří, nabobtná a zahustí omáčku, takže vždy lepší méně než více). Podle potřeby dokyselíme jablečným octem – omáčka by měla mít sladkokyselou chuť, lehce štiplavou od koření, orientální. Rýži servírujeme rozprostřenou do kroužku a do důlku nalijeme maso s omáčkou.

Dobrou chuť přeje Kuba!

Pokračujte ve čtení