
Sladkokyselá omáčka s nádechem Orientu. Kari a ocet je možná podivná kombinace, ale pokuste se mi věřit, že vím, co dělám.
Množství: 2 porce
Suroviny
- 150 g rýže
- 1 – 2 kuřecí prsa
- 2 kyselá jablka
- jablečný ocet
- 2 lžíce hladké mouky
- kurkuma
- koriandr
- hřebíček
- sůl
- olej
Postup
Jablka oloupeme a nastrouháme do misky Maso nakrájíme, dáme do rendlíku s trochou oleje a zasypeme moukou a rozdrceným kořením (zmíněné koření lze nahradit nějakou kari směsí). Propláchneme rýži a dáme vařit. Maso prudce osmahneme a poté přidáme nastrouhaná jablka. Promícháme a přilejeme horkou vodu (podle toho, kolik chceme, aby omáčky bylo, případně ještě dohustíme – ale opatrně, chvíli to trvá, než se mouka povaří, nabobtná a zahustí omáčku, takže vždy lepší méně než více). Podle potřeby dokyselíme jablečným octem – omáčka by měla mít sladkokyselou chuť, lehce štiplavou od koření, orientální. Rýži servírujeme rozprostřenou do kroužku a do důlku nalijeme maso s omáčkou.
Dobrou chuť přeje Kuba!