Studentské otazníky
Blog, Tipy & triky

Prošoupej tenisky nejen na letních festivalech

Image
V létě se v Plzeňském a Karlovarském kraji konají běžecké závody, které často nabízí více než jen obyčejné proběhnutí. Řada závodů má připraveno spoustu zajímavých doprovodných programů, některé přispívají na dobrou věc a jiné mají trať připravenou tak, abys mohl objevovat krásy daných měst.

Plzeňský kraj

Myslív race 24. 7. 2021

Nebaví tě jen obyčejný běh a rád by sis závod nějak netradičně oživil? Extrémní běžecký překážkový závod Myslív race je to pravé pro tebe! Tento závod se koná v Horažďovicích a na jeho trati, která je dlouhá 8 km, tě čeká kolem 50 překážek různé obtížnosti. Startovat můžeš buď sám za sebe v kategorii jednotlivců nebo vytvořit tříčlenný tým. Registrace už jsou spuštěny, tak moc dlouho neotálej.

Běh Plzeňské teplárenské kolem Boleveckých rybníků 2021 28. 8. 2021

Jestliže si chceš trochu zasoutěžit, je tento závod pro tebe jako dělaný. Trasy jsou připravené na vzdálenosti 2 km, 3,5 km a 5,5 km. S větší vzdáleností se zvyšuje i náročnost trati. Po celou dobu akce je připraven doprovodný program, kde se můžeš těšit například na autogramiádu známých sportovců a pro ty, kteří jsou v srdci stále dětmi, čeká i skákací hrad. Tak hurá na Běh Plzeňské teplárenské.

Plánská 11 29. 8. 2021

Pokud jsi milovníkem psů, určitě se ti bude líbit tento závod! Jedná se o 2. ročník charitativního běžeckého závodu a canicrossu pro Psí útulek U Šmudliny Tachov-Vítkov, který se koná v Plané. Délka trasy je 8,2 km s převýšením 155 m. Výtěžek z tohoto běhu jde na podporu již zmiňovaného útulku U Šmudliny, navíc ti na památku zůstane krásná účastnická medaile a na konci si možná odneseš i zajímavou cenu z tomboly.

Noční běh pro Světlušku 30. 8. 2021

V Plzni se jedná již o 3. ročník Nočního běhu pro Světlušku. Výtěžek ze startovného jde v celé výši na konto Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu pomáhajícího nevidomým. Na výběr máš ze dvou tratí: 3,3 km a 6,6 km. To, jestli trať proběhneš nebo projdeš, je čistě na tobě, hlavní je pocit z dobrého skutku a ten zážitek, který v tobě zanechá celá tato akce. Věř mi, že na dav běžců, kteří rozzáří okolí Radbuzy, jen tak nezapomeneš.

Plzeňský kardioběh 19. 9. 2021

Plzeňský kardioběh probíhá ve čtvrti Roudná, v okolí Fakultní nemocnice a ve Štruncových sadech. Můžeš si vybrat, zda se postavíš na start trati dlouhé 5,8 km nebo 10 km. Kromě samotného závodu se můžeš těšit na doprovodný program –⁠ koncert či bohatý raut.

Karlovarský kraj

SpaRun Mariánské Lázně 10. 7. 2021

Pokud si chceš prohlédnout Mariánské Lázně trochu netradičně, určitě to spoj se závodem SpaRun. Závodní trať je dlouhá 6,4 km a vede centrem města, přes kolonádu či Ferdinandův a Rudolfův pramen. Odměny pro vítěze jsou také velmi lákavé. Můžeš si doběhnout pro sud piva, víkendový pobyt v luxusním hotelu nebo třeba voucher na nákup sportovního zboží.

Valdštejnova desítka 22. 8. 2021

Co takhle si zazávodit v Chebu? Valdštejnova desítka začne na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, odkud se můžeš vydat na trasu dlouhou 5 km nebo 10 km. Opět se můžeš těšit na pamětní medaili, bohaté občerstvení, ale především na nezapomenutelný zážitek, který ti tento závod bezesporu nabídne.

Chodovská vlečka 2021 28. 8. 2021

V případě Chodovské vlečky se opět jedná o běžecký závod na 10 km, tentokrát na přírodním koupališti Bílá voda v Chodově u Sokolova. Jestliže se ti nechce běžet celých 10 km, můžeš se přihlásit do štafety dvojic a trať si tak společně s tvým běžeckým parťákem rozdělit napůl. Na konci vás čeká odměna ve formě občerstvení.

7 pohoří trail run Krušné hory 18. 9. 2021

Chceš si vyzkoušet běh horským prostředím? Trail run Krušné hory není žádná sranda, ale pokud už se pro tento závod rozhodneš, odměnou ti budou nádherné výhledy a po běhu pocit k nezaplacení. Trasa začíná v Abertamech a následně vede krásami Krušných hor. Hlavní trať je dlouhá 23 km, alternativní trať 13 km a nová trať, určena pouze ženám, je dlouhá 8 km. Opět na tebe čeká v cíli pamětní medaile. A pokud budeš mezi 3 nejrychlejšími, můžeš se těšit na ceny v podobě sportovního oblečení od různých světových značek. 

RunTour Karlovy Vary — 25. 9. 2021

Další lázeňské město a jeho kolonádu můžeš objevovat při závodě RunTour Karlovy Vary. Vypsány jsou 3 možné vzdálenosti: 3 km, 5 km a 10 km. Po zaplacení startovného na tebe čeká medaile, startovní číslo a mnoho dalšího. Navíc z každého startovného putuje 50 Kč na charitativní účely.

Nezapomeň, že řada závodů za včasnou registraci nabízí různé benefity, nejčastěji nižší startovné. Tak se dlouho nerozmýšlej a co nejdříve se na nějaký závod přihlas. Věř mi, že to bude stát za to!

Pokračujte ve čtení